Hörapparater

I onsdags fick Joel sina hörapparater och livet blev lite lättare. Inte så att hörseln nu är perfekt, men han hör klart bättre, speciellt om det är tyst omkring. Maskiner är ju inte lika bra som våra hjärnor på att skilja bakgrundsljud från tal, så det lär ta lite tid att vänja sig. Men Joel har accepterat apparaterna väl, och de får sitta i öronen och göra sitt jobb. Om ett par veckor skall hörseln testas igen och så finjusteras apparaterna.

Joel får nu, varannan kväll, ett stort rosa piller som innehåller cellgifter. Det är fråga om ”upprätthållande” vård, som förhoppningsvis skall hålla borta varje tillstymmelse till cancerceller. Pillren borde inte orsaka så mycket biverkningar, men lite illamående och sämre matlust verkar de nog orsaka. Det är förstås besvärligt när Joel verkligen behöver få näring för att kunna bygga upp muskler. Så vi försöker hitta system med medicin mot illamående som hindrar uppkastningar, än har vi inte riktigt fått grepp om det.

På måndag får Joel börja i förskolan. Det är också en form av rehabilitering, det handlar åtminstone till en början om rätt korta stunder. Men han behöver träffa andra barn och uppleva barnsaker. Det innebär givetvis rätt stora smittorisker, men vi och förskolan gör vad vi kan för att minimera dem, och när det kommer epidemier får Joel stanna hemma.

7 tankar på “Hörapparater

  1. Oj, vad roligt att Joel får börja förskolan! Å skönt att höra att hörapparaterna underlättar hans tillvaro. Hoppas innerligen på det stora rosa pillrets makt. Gud hör bön.

  2. Så underbara nyheter. Här sitter jag och blir tårögd. Kram kram kram till er!!! Förskola rules! Och framförallt – Joel rules!

  3. Gläds med Joel som får börja i förskolan. Ber att det blir till glädje för hela familjen.Hoppas på en frisk höst och vinter.Kramar till er alla tre!

  4. Så bra att Joel fått sina hörapparater nu så han kan höra och vara med på ett annat sätt. Gläds så över att det går framåt för honom och att han skall få börja i förskolan i övermorgon, grattis och lycka till! Ber om beskydd i flera bemärkelser och att Joel skall trivas och gilla det han får vara med om. Tänker på och ber för honom och er båda, mor och far, varje dag. Varma hälsningar och kramar från er vän Berit.

  5. Så roligt att Joel börjat i förskolan 🙂 En ny och spännande tid för honom. Och fint att han accepterat hörapparaterna 🙂
    Hälsa Joel 🙂

  6. Vad bra att Joel börjar i förskolan, det är en bra stimulans för barn. Att vara och se hur och vad andra gör. Han kommer få nytta av sina nya hörapparater. Lycka till och God Jul.

Lämna en kommentar